نشست شورای حقوق سازمان ملل نشان دهنده وضعیت بد حقوق بشر در عربستان

شورای حقوق بشر سازمان ملل پس از بررسی دوره ای وضعیت حقوق بشر عربستان در مورد وضعیت حقوق زنان، کار اجباری کارگران مهاجر و عدم آزادی های مذهبی در این کشور هشدار داد.

arab-1.jpgبه گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جلسه چهار ساعته شورای حقوق بشر سازمان ملل با حضور نمایندگانی از آمریکا، انگلیس‌، آلمان و دیگر کشورها در حالی در ژنو پایان یافت که شرکت‌کنندگان انتقادات شدیدی را به دلیل نقض حقوق بشر شهروندان‌، عدم رعایت حقوق بنیادین زنان و کارگران مهاجر متوجه مقامات عربستانی دانستند.

والری اولریچ نماینده کشور آمریکا در این نشست گفت: مقامات عربستانی همچنان افراد زیادی را به بهانه‌های امنیتی و بدون گذراندن مراحل قانونی لازم بازداشت و زندانی می‌کنند.

وی ادامه داد: ما به شدت نگرانیم که شهروندان عربستانی تنها به دلیل انتشار دیدگاه‌هایشان هدف بازداشت،‌ آزار و اذیت و حتی محاکمه ناعادلانه قرار می‌گیرند.

این در حالیست که عربستان روز جمعه در یک اقدام غیرمنتظره انتخابش به عنوان عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل را رد و اعلام کرد. این شورا دارای استانداردهای دوگانه است و به وظایف خود عمل نمی‌کند. به عضویت در‌آمدن عربستان در شورای امنیت واکنش‌های شدیدی را در میان مدافعان حقوق بشر برانگیخت. آنها می‌گویند این کشور به دلیل سوابق طولانی مدت نقض حقوق بشر و عدم رعایت حقوق زنان صلاحیت عضویت در شورا را ندارد و رد آن موجب خرسندی مدافعان حقوق بشر است.

سازمان عفو بین الملل در آغاز این نشست گزارشی ارائه داد و در آن در مورد موج جدید نقض حقوق بشر در عربستان همچون سرکوب فعالان و مخالفان سیاسی،‌ بازداشت‌های خودسرانه، محاکمه ناعادلانه و شکنجه زندانیان ابراز نگرانی کرد.

فیلیپ لاتر سرپرست حوزه خاورمیانه و شمال آفریقا در عفو بین‌الملل در این باره، گفت: عربستان سعودی در حالی شورای امنیت را به استاندارد دو گانه متهم می‌کند که خود در موارد مختلفی چون حقوق زنان و آزادی‌های مذهبی در قانون و در عمل دچار استاندارد دو گانه است و همواره تلاش می‌کند با نفوذ اقتصادی و سیاسی بر جامعه بین‌الملل‌،‌ انتقادات آنها را نسبت به سوابق حقوق بشر خود تحت تاثیر قرار دهد.

همچنین دیده‌بان حقوق بشر همزمان با برگزاری این نشست در ژنو، عربستان را به دلیل سرکوب گسترده و خشونت‌آمیز معترضان، وجود قانون سرپرستی مردان بر زنان و نقض حقوق کارگران مهاجر بدست کارفرمایان بخش دولتی و خصوصی مورد انتقاد قرار داد و اعلام کرد وضعیت حقوق بشر عربستان در چهار سال گذشته وخیم‌تر شده است.

بر اساس گزارش شبکه خبری الجزیره، رییس کمیسیون حقوق بشر سعودی (SHRC) که به عنوان نماینده عربستان در این نشست حضور یافته بود،‌ این انتقادات را رد کرد و مدعی شد کشورش در طول چهار سال اخیر پیشرفت‌های زیادی در زمینه حقوق بشر داشته است.

عربستان در ماه اوت قانونی را به تصویب رساند که در آن خشونت‌های خانوادگی علیه زنان، کودکان و مستخدم‌های بخش خانگی جرم شناخته می‌شود، اما گروه‌های حقوق بشر همچنان عربستان را به دلیل بدرفتاری با زنان در محیط خانوادگی و سوء استفاده‌ای جنسی و فیزیکی از مستخدمین زن محکوم می‌کنند.

همچنین بر اساس این گزارش چین نیز قرار است فردا به منظور بررسی دوره‌ای وضعیت حقوق بشر این کشور که هر چهار سال یکبار تکرار می شود در شورای حقوق بشر سازمان ملل حاضر شود.

این شورا در سال 2009 چین را به سرکوب فعالان و نقض آزادی بیان متهم کرده بود.

انتهای پیام