سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تاکید کرد:

جلب نظرات روانشناسان برجسته پیش از قانونگذاری در حیطه کودکان و نوجوانان

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با اشاره به لحاظ کردن نیازهای روانی، عاطفی و سلامت روحی کودکان و نوجوانان در قانونگذاری راجع به آنها گفت: پیش از مطرح شدن مواد مربوطه در این کمیسیون، از دیدگاه های اساتید برجسته روانشناسی استفاده شده و نظرات آنها در این خصوص جلب می شود.

8-659.jpg

محمدعلی اسفنانی  اظهار کرد: بررسی جزئیات لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس به لحاظ اهمیت موضوع به کمیته حقوق خصوصی ارجاع داده شده است که نسبت به سایر اعضای کمیسیون دارای برجستگی نسبی هستند؛ چراکه قانوگذاری در این حوزه دقت بیشتری را طلب می کند.

وی با اشاره به لحاظ کردن نیازهای روانی، عاطفی و سلامت روحی کودکان و نوجوانان در قانونگذاری راجع به آنها، ادامه داد: در جلساتی که در این کمیته با حضور اعضای مرکز پژوهش‌ها تشکیل می‌شود منوال بر این است که پیش از مطرح شدن مواد مربوطه در آنجا یا کمیسیون، از دیدگاه‌های اساتید برجسته روانشناسی استفاده می‌شود. حتی در برخی موارد که احساس می‌شود نظرات بیشتری از روانشناسان باید جلب شود، مواد موردنظر مجددا به مرکز پژوهش‌های اسلامی یا مرکز پژوهش‌های قوه قضاییه ارسال و از اظهارات تعداد کثیری از این متخصصان استفاده می شود.

بکارگیری همه ظرفیت‌های موجود برای تصویب قوانین جامع و مانع

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما در لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان تمام توان را به خرج دادیم که از همه ظرفیت کشور به ویژه روانشناسان، اساتید علوم اجتماعی، دانشگاهی و حوزوی بهره گرفته شود تا قانونی که به تصویب می رسد در نهایت جامعیت و مانعیت باشد.

وی با تاکید بر اینکه هدف ما این است که موقعیت کودک آزاری فراهم نشود، افزود: در لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان چندین مساله مورد بررسی قرار می گیرد، از جمله فضایی که کودک در آن واقع شده است؛ لذا مبحثی تحت عنوان افراد در معرض بزه داریم که در واقع تلاش می شود پیش از وقوع اتفاق، از فراهم آمدن موجبات کودک آزاری پیشگیری شود. چنانچه این اتفاق رخ دهد و کودک مورد آزار و اذیت قرار گیرد نیز تمهیداتی برای حمایت از وی پیش بینی شده است؛ همچنین در این لایحه لحاظ شده است که در برخورد با فرد خاطی و کسی که اقدام به کودک‌آزاری کرده به چه صورت باید برخورد شود.

قانون به تنهایی برای رفع معضل کودک آزاری موثر نیست

در پایان اسفنانی با یادآوری اینکه نباید نشست و منتظر شد که قانون، معضل کودک آزاری را در جامعه حل کند، خاطرنشان کرد: بدون همراهی همه آحاد جامعه رفع این مشکل امکان پذیر نخواهد بود. خیلی اوقات با افرادی مواجه می شویم که اقدام به کودک آزاری می کنند درحالی که علم به این موضوع ندارند؛ برخی والدین تصورشان این است که با انجام این عمل در حق کودک کار خوبی می‌کنند و درک درستی از واقعیت امر ندارند. اما چنانچه نسبت به این موضوع آگاهی پیدا کنند شاید هرگز این رفتار را با کودک خود نداشته باشند. لذا فرهنگسازی و اطلاع رسانی در حوزه کودک آزاری به همه مردم می تواند از بروز این ناهنجاری در جامعه پیشگیری کند.

منبع خبر