تاریخ انتشار : 30 فروردین 1393 16:15

رییس مرکز تحقیقات مجلس:

تکثر قوانین، راه گریز از حقوق انسانها را می بندد

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با اشاره به اینکه تکثیر قوانین باعث سلب آزادی نیست، گفت: تکثیر عالمانه قوانین باعث تامین حقوق افراد و بسته شدن راه های گریز از رعایت حقوق انسانها خواهد شد
    به گزارش ایرنا از مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، حجت الاسلام والمسلمین ˈاحمد مبلغیˈ جمعه شب در نشست تخصصی در باره ˈقانونگذاری با رعایت اخلاق و حقوق بشرˈ در قم افزود: بدلیل آنکه ما در زمینه مالکیت فکری، قانون کافی نداریم هرکس به خود اجازه بداخلاقی می دهد و حقوق دیگران را تضییع می کند، اما آنچه می تواند مانع این بداخلاقی گسترده شود، وجود قانون کافی، جامع و عادل است.

وی اظهار داشت: نباید تصور کرد افزودن برحجم قانون به مثابه در تنگنا قراردادن جامعه و تحت منگنه قرار دادن آزادی آنهاست، بلکه قانون، خلاقیت های افراد را پاس می دارد و مانع سوء استفاده دیگران از خلاقیت ها می شود.

مبلغی افزود: رها کردن اخلاق در فضای غیرقانون، مساوی حاشیه نشینی اخلاق و محرومیت جامعه از فرصت ها و ظرفیت های اساسی نهفته در اخلاق است.

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی اظهار داشت: استقرار وضع مطلوب اخلاقی و حقوقی در جامعه از رهگذر قانون و با بهره گیری از امکانات تقنینی قابل انجام است، درغیر این صورت، عقیم خواهد ماند.

وی بااشاره به اینکه انضباط اجتماعی در گرو قانونگذاری هوشمندانه، متخصصانه و جامع نگرانه است، گفت: هرچه زمان جلوتر می رود نیاز جوامع به انضباط اجتماعی بیشتر، نیاز انضباط اجتماعی در تحقق قانون افزون تر و نیاز قانون در زمینه های محتوایی به اخلاق، کاربردی جدی تر می شود.

استاد حوزه علمیه قم گفت: بخشهایی از اخلاق اسلامی و حقوق بشر از نگاه اسلام باید در متن قانون درج شود و جامعه بدون انجام این مهم، به انضباط، شکوفایی و وضعیت مطلوب از نظر اسلام نمی رسد.